Beste toekomstige buurtcentrumgebruikers,

Kom je aanstaande donderdagavond even langs?

Dit jaar nog wordt het nieuwe buurtcentrum geopend. Een groot feest. Mooi gebouw op een goede zichtlocatie. Twee verdiepingen, een keuken/bar, verschillende kamertjes, een geluidsstudio, pc’s, gameroom en nog veel meer.

Doordeweeks zijn tot ca. 16.00 uur de wijkprofessionals actief met hun inloopspreekuren of met een belangrijke praktijk voor onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar na ca. 16.00 uur gaat er programmering komen vol leuk activiteiten voor jong en oud.

Graag inventariseren we nu de behoefte. Wat zijn de wensen? Welke activiteit wil jij? Of is gewoon chillen al voldoende?

Zijn er nieuwe vrijwilligers om soms hand en spandiensten te verlenen? Of wil je een cursus of iets anders leuks verzorgen? Zijn er jongeren die een kinderclub willen begeleiden? Komt er een meiden- of gameclub? Daar kun je invloed op uitoefenen.

Zin in taallessen of global learning (Japans en de Japanse cultuur)? Weight watchers? Samen bakken en koken met de Chef? Zondagmiddag naar voetbal en Max Verstappen kijken? Schilderen? Darten? Poolen? Nailing? Live muziek? Soireé de poêt?

Huiswerkbegeleiding, Repair Café, bijlessen, wegwijs worden in die moeilijke digitale wereld? Geholpen worden bij het instellen van je I-pad of mobiele telefoon, studeren? Verzamelplek voor wandel- en hardloopgroepen? Barcommissie?

Kinderdisco, jongerenavond, culinaire momenten? Gratis juridische en financiële adviezen? Babyclub?

Ideeën voor bij de opening? Alle input en steun kan gebruikt worden.

Kortom, kom donderdagavond 2 augustus even buurten en vertel waar jij zin in hebt. Waar behoefte aan is. Wat aangeschaft moet worden. dan gaan we samen kijken of dat in een leuk programma past.

Gezellig, tot dan in het buurcentrum vanaf 19.30 uur.

Novita Metz, buurtcoach (n.metz@welzijncapelle.nu) & Werner Kasten, gebiedsregisseur (06 51 52 63 94)

Namens de gemeente: 16 augustus zal er een info avond zijn over het appartementen complex wat gebouw gaat worden bij bouwproject 48 nabij de Capelse Brug.

Doel van de avond is een informatie bijeenkomst voor de omwonenden van bouwproject 48 appartementen Capelse Brug aan de Onacklaan. De infoavond begint om 19.00 uur in het MFC aan de Educatustraat.

In de bijlage een brief van bouwcombinatie Burgtbouw-Remmers een toelichting over de stand van zaken

De zomervakantie staat voor veel bewoners van onze wijk voor deur. Helaas gaat het inbraakgilde niet op vakantie en zijn de woningen in deze periode juist een doelwit.

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken? Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:

• Op vakantie? Licht de buren in
. Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen.

• Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

• Bel 112 bij verdachte situaties
. Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

In de wijk hebben helaas nog steeds veel woningen geen licht in het achterpad en bij de voordeur!!

Kijk hier voor meer tips en adviezen.

Het WOP Fascinatio wenst u een fijne zomervakantie.

De Tour de France is van start gegaan. Daar hoort een Franse mniddag bij voor de liefhebber van Jeu de Boules, franse muziek, wijn, kaas & worst.

Kom gezellig kijken, eet een hapje, drink een drankje en doe meer met het toenooi.

Om 13.30 uur jeu de booule voor kids en vanaf 15.00 uur Jeu de boule voor volwassenen.

fijn als je even een mail stuurt naar de organisatie voor de planning!

Yardsale Fascinatio zaterdagmiddag 30 juni 2018 van 12.00- 16.00 uur

Aanmelden: stuur een mail naar Fascinatio@yahoo.com

Wil je op het plattegrondje komen: dan graag dit weekend nog aanmelden.

Stand aanmeldingen: 20

We hebben er tenminste 50 nodig!! Blijven we steken op minder dan 50 aanmeldingen dan gaat de Yardsale niet door!!

Je kunt ook een kraam huren op het Solisplein: kosten € 5,– voor Fascinatio bewoners en € 10,– voor bewoners uit andere wijken

Contactgegevens

Adresgegevens

Fascinatio Boulevard 1148
2909 VA Capelle a/d IJssel

Bereikbaarheid

Ma t/m vr 08.00 - 20.00 uur
Za 09.00 - 17.00 uur
© 2018 Fascinatio. Alle rechten voorbehouden.