Mededeling namens firma ThyssenKrupp Liften BV

Beste buren,

Het WOP Fascinatio heeft een mail ontvangen over een bedrijfsfeest van de firma ThyssenKrupp Liften BV. Hierbij stellen ze ons als bewoners op de hoogte van een bedrijfsfeest. Als WOP db stellen wij het zeer op prijs dat we hier van op de hoogte zijn gesteld. Wij wensen ThyssenKrupp Liften BV een goed feest toe. WOP db Fascinatio Hieronder de mail van ThyssenKrupp Liften BV,

Goedemiddag Marianne de Veer, Wij, thyssenkrupp Liften BV, willen u in het kader van een goede samenwerking met de buurtgemeenschap (WOP) vroegtijdig informeren over een event & personeelsfeest op 5 en 6 oktober a.s. Het ligt voor de hand dat op deze twee dagen aanmerkelijk meer verkeersbewegingen zullen zijn dan gebruikelijk is. Wij zullen, voor zover het in ons vermogen ligt, er alles aan doen om overlast en hinder voor de buurtgemeenschap te voorkomen. Toch vragen wij u begrip te hebben dat overlast niet geheel zal kunnen vermeden worden. De aandachtspunten die uit de evaluatie van vorig jaar zijn gekomen, zijn voorgelegd aan het huidige projectteam en zijn meegenomen in de uitwerking ervan. Mocht u tijdens of voor de genoemde activiteiten vragen en/ of opmerkingen hebben, kunt u dat melden bij ondergetekende: Wim Mulder Alvast dank voor uw begrip en wij kijken uit naar de voortzetting van onze prettige samenwerking.

Met vriendelijke groet / Best regards, Wim Mulder QT Purchasing & Logistics T: +31 88 4479 243 wim.mulder@thyssenkrupp.com

Lees verder Geen Reacties

Info avond duurzaamheid maandag 13/11/17

Op maandag 13 november organiseert de Gemeente een duurzaamheidsavond in het buurthuis. Het gehele programma is er nog niet maar er zal onder andere nformatie worden gegeven over zonnepanelen, zonneboilers, warmte terugwin instalaties en sedum daken. Zet het alvast in de agenda en details volgen zsm

Lees verder Geen Reacties

BOF bijeenkomst met BBQ 29 juni 16.00 uur

Donderdagmiddag 29 juni 2017 is het zogeheten BOF. Het overleg tussen werkgevers, ondernemers, de wijkwethouder en het kader van het wijkgerichte maatschappelijk middenveld. Deze bijeenkomst duurt een uur, namelijk van 16.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het buurtcentrum Wonderwereld aan de Fascinatio Boulevard 1148.

Hierna volgt een kleine BBQ bij de stadslandbouw Verwonderland. De gemeente roept nogmaals nadrukkelijk bedrijven uit de Fascinatio-ring op act-de-préséance te geven. Samen wordt op positieve en constructieve wijze gesproken over de afstemming van tal van zaken in de wijk Fascinatio, maar ook naar en over de aanpalende gebiedsdelen Rhijnspoor, Brainpark III en ’t Rivium. Ook enkele ondernemende wijkbewoners nemen regelmatig deel aan dit overleg, dat slechts drie tot vier maal per jaar gevoerd wordt.

BOF staat overigens voor Breed Overleg Fascinatio. Zowel buurtcoach Novita Metz (n.metz@welzijncapelle.nu) als gebiedsregisseur Werner Kasten (06 51 52 63 94) kunnen hier nader over bevraagd worden.

Lees verder Geen Reacties

Een eigen website of webshop?

Wij bieden je een complete WordPress website met of zonder WooCommerce webshop plugin aan waarmee je direct aan de slag kunt. Wij regelen zelfs een branche gerelateerde lay-out voor je. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw eigen content in de site verwerken. Je betaalt een vast laag maandbedrag zonder opstartkosten en zonder hostingkosten. Nieuwsgierig? Kijk op http://grafischdirect.com.

Lees verder Geen Reacties

Huurwoning

Ik en mijn man zijn op zoek naar een huurwoning voor min 1 tot 1,5 jaar, graag in de wijk Fascinatio omdat het vlakbij mij ouders is.

Lees verder Geen Reacties

Oppas

Ben je opzoek naar oppas in de avonduren en/of in de weekend ? Ik ben 26 jaar en studeer momenteel voor doktersassistente en ik ben opzoek naar een bijbaantje. Ik ben afgestudeerd als pedagogisch medewerker en ik heb ervaring met werken met kinderen. Voor verdere informatie 0614836711

Lees verder Geen Reacties

Sleutels verloren

Beste mensen in de wijk Fascinatio, ik ben vanavond gaan hardlopen rond de wijk en ben daarbij mijn sleutels verloren. Deze zitten aan een leonidas lanyard. Mocht U ze gevonden hebben dan hoor ik dat graag, alvast bedankt

Lees verder Geen Reacties

Opruimplicht hondenpoep

Hierbij een dringende oproep aan alle hondenbezitters in onze mooie wijk Fascinatio. Met enige regelmaat ligt er hondenpoep op het trottoir, tussenpaden en achterpaden. Hondenpoep zorgt, net als zwerfvuil, voor een vies straatbeeld. Bovendien is hondenpoep niet alleen vies en onhygiënisch, het vormt ook een risico voor de gezondheid. Spelende kinderen zitten regelmatig met hun handen aan hun mond. Wanneer zij in aanraking komen met hondenpoep kunnen zij ernstig ziek worden. Een ongelukje kan gebeuren, maar ruimt u het alstublieft ook netjes op wanneer u ziet, dat u hond per ongeluk zijn behoefte ergens heeft achtergelaten waar het niet mag. Met elkaar kunnen wij zorgen voor een veilige en hygiënische leefomgeving!

Lees verder Geen Reacties

Fiets is gevonden!

Dankzij de inzet en oplettendheid van de Politie is de fiets van mijn dochter gevonden! De minderjarige dader krijgt nog straf, gelukkig. Aangifte doen loont dus echt. Afijn, we zijn blij dat ‘ie terecht is.

Lees verder Geen Reacties

Stop hondenpoep op de stoep!

Graag willen wij (ik denk dat is namens meerdere mensen in deze wij spreek) een dringend verzoek doen aan iedereen die een hond heeft. Er zijn uitlaatzones, rondom de wijk waar uw hond zijn of haar behoeftes kan doen. Ik ben het spuugzat om toch elke keer weer hondenpoep op de stoep te moeten omzeilen! Vanmorgen kon ik mijn jongste zoontje weer mee terugnemen naar huis omdat hij de achtergelaten ‘boodschap’ van een vriendelijke viervoeter op de stoep tegen was gekomen! Erg fijn, ’s morgen vroeg vlak voor schooltijd. Bij deze dus het vriendelijke verzoek om gebruik te maken van de daartoe aangewezen uitlaatzones en als het toch een keer mis gaat de ‘boodschap’ van uw viervoeter netjes op te ruimen. Of bewaar deze op uw eigen stoepje als u daartoe de behoefte voelt! Bij voorbaat dank van een medebewoner uit uw wijk.

Lees verder Geen Reacties

Fiets gestolen!

Dinsdag 9 september jl. is rond 16.15u bij een van de seniorenflats aan de Onacklaan de fiets van mijn dochter gestolen. Het betreft een limited edition damesfiets van het merk Cortina (U4 Transport Jeans) en op de voorvork zit een oranje transportkrat van het merk Cordo. De fiets heeft een mat blauwe kleur en heeft lederlook details op de kettingkast en framebuis, knoopjes op de voorvork en koperkleurige velgen. Verder zit er nog een felgroen Axa (insteek) kettingslot onder het zadel. Aan de achterzijde zit een sticker van 12GoBiking. Mocht je de fiets zien, neem dan graag even contact met mij op via 06 – 214 737 11. Alvast dank!

Lees verder Geen Reacties

Autoradio gevonden

In een van de achterpaden van Tjaliehof heb ik op dinsdag 21-7-2015 een autoradio zonder voorfront gevonden. Ik vermoed dat het om diefstal gaat. Wie zijn autoradio mist kan zich bij mij melden.

Lees verder Geen Reacties

Snorkelen en duiken voor kinderen

In de zomervakantie leuk aan het snorkelen? En wil je dat beter leren of zelfs gaan duiken? Dat kan bij duikvereniging Sepia vanaf 8 jaar oud. Kinderen uit Fascinatio snorkelen daar al. Na de schoolvakantie starten op maandagavond nieuwe lessen in zwembad De Lansingh in Krimpen. Kom gerust kijken op de eerste les 24 augustus. Meer informatie: http://www.sdvsepia.nl

Lees verder Geen Reacties

Wielerronde in Fascinatio

Op woensdag 1 juli organiseert stichting Evenementen Rijnmond in de wijk Fascinatio van Capelle aan den IJssel van 18.00 – 22.00 uur een grote wieleravond. Dit om alvast in de stemming te komen voor de doorkomst van de Tour de France op zondagmiddag 5 juli. Er is een dikke bandenrace voor verschillende leeftijdsgroepen, een prominentenrace met bekende Capellenaren, een bedrijvenrace met teams van 3 personen en een partnerrace, een ludieke ronde waarbij partners elkaar afwisselen. De wijk en met name de Fascinatio Boulevard wordt die avond voor de veiligheid geheel afgesloten voor het verkeer. Na een wielerronde van ca. 45 minuten wordt de afsluiting ongeveer een kwartier weer opengesteld voor verkeer en vervolgens weer afgesloten voor de volgende wielerronde.

Lees verder Geen Reacties

Hulp huishouding

Wij zijn onlangs in Fascinatio komen wonen en zijn per direct op zoek naar een hulp, die een ochtend/middag in de week beschikbaar is. Bent of kent u iemand die interesse heeft? Wij horen heel graag.

Lees verder Geen Reacties

Stadslandbouw

Vrijdag 5 juni om 16:30 uur komt wijkwethouder Josien van Cappelle bij de stadslandbouw de eerste oogst van het land afhalen bij de tuin van Radjen Sewdajal. Uiteraard bent u allen uitgenodigd om even te komen kijken naar deze mijlpaal.

Lees verder Geen Reacties

Zakken voor plastic afval

Zakken om plastic afval te verzamelen kun je makkelijk en gratis op internet bestellen : www.zakkenbestellen.nl Doe mee voor een schoner milieu en hang de volle zak op woensdagochtend aan een lantaarnpaal.

Lees verder Geen Reacties

Heel veel succes!

Vandaag is jullie nieuwe website officieel ‘gelanceerd’. Wij wensen jullie de komende jaren heel veel plezier en succes met deze mooie stap.

Lees verder Geen Reacties

Geweldige moestuintjes!

Wat een geweldig idee om dat braak liggende veld naast het gezondheidscentrum om te toveren tot een moestuin paradijs! Wanneer ik ook langs rij er zijn altijd wel mensen actief. Heel leuk.

Lees verder Geen Reacties

Vrachtwagens rijden veel te hard!

We rijden allemaal wel eens te hard, ook ik, maar absoluut niet in onze (dus ook mijn) wijk! In deze jonge wijk spelen namelijk vaak kinderen op straat of zijn groepjes onderweg met school of met de opvang. Als ik soms de vrachtwagen van MCD voorbij zie scheuren (ook al is dat nog erg vroeg), maar ook de vuilniswagen, dan krijg ik telkens de kriebels. Zo’n gevaarte is echt niet in staat om direct stil te staan als direct remmen noodzakelijk is. Bewoners kunnen zich nog zo netjes aan de regels houden, maar als anderen dit nalaten is het dweilen met de kraan open!

Lees verder Geen Reacties

Zebrapad bij voetbalveldje Fascinatio Boulevard

Als automobilist denk ik het iedere ochtend opnieuw: “Er gaat hier nog eens een vervelend ongeluk gebeuren.” Naast dat je als automobilist sowieso al heel weinig zicht hebt op overstekende voetgangers of fietsers vanuit de wijk, heb je ’s ochtends ook nog eens die opkomende zon die werkelijk al je zicht ontneemt. Hier moet iets gebeuren voordat het te laat ik, zou ik zeggen.

Lees verder Geen Reacties

Vuilnis naast de containers

Ik vind het heel erg jammer dat men vuilnis veel te makkelijk naast de containers dumpt. Natuurlijk snap ik dat bij feestdagen de containers wel eens vol kunnen zitten (ook erg vervelend trouwens), maar ook op andere dagen worden vooral kartonnen dozen geregeld gewoon naast de container neergezet. Mesnen, neem gewoon heel even de moeite om het vuilnis te verkleinen en in de bak te gooien!

Lees verder Geen Reacties

Contactgegevens

Adresgegevens

Fascinatio Boulevard 1148
2909 VA Capelle aan den IJssel

Bereikbaarheid

Ma t/m vr 08.00 – 20.00 uur
Za 09.00 – 17.00 uur

Blijf op de hoogte