Stichting Buurtkracht

Buurtkracht is de welzijnsorganisatie in Capelle aan den IJssel. Samen met zo’n 200 vrijwilligers werkt Buurtkracht aan het verbeteren van de leefbaarheid in de buurt en het welzijn van Capellenaren.

De 4 multidisciplinaire sociaal wijkteams bestaan uit een buurtcoach, een jongerencoach, een maatschappelijk werker, een ouderencoach, een vrijwilligerscoördinator en een wijkverpleegkundige. Buurtkracht werkt nauw samen met bewoners, (zelf)organisaties, instellingen en ondernemers. Het sociaal wijkteam West-Capelle is actief in de wijken Capelle-West, Fascinatio, Schenkel en ‘s-Gravenland. In dit team is Novita Metz participatiemakelaar (en in Schenkel buurtcoach).

Sociaal Wijkteam West-Capelle

Het sociaal wijkteam West-Capelle werkt vanuit de locatie Bongerd 14.

Inloopspreekuur

Elke donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur aan de Bongerd 14 (in jongerenvoorziening ‘t Pleintje). Naast dit spreekuur van sociaal wijkteam West-Capelle, zijn de medewerkers van Buurtkracht ook regelmatig in de wijk Fascinatio te vinden. Bij onder andere de koffieochtenden die georganiseerd worden door de Buurtgroep, de stadslandbouw, de WOP vergaderingen, jongerenactiviteiten en evenementen in de wijk. Daarnaast kunt u de medewerkers voor informatie, ondersteuning of advies vinden via bovenstaande contactgegevens.

Overige ondersteuning

Naast de sociaal wijkteam levert Buurtkracht de volgende ondersteunende diensten voor alle Capellenaren:

  • Buurtbemiddeling
  • BoodschappenPlusBus
  • Mantelzorgondersteuning
  • VrijwilligersInformatiePunt
  • Vrijwilligerswerk
  • Wijkwinkels

Meer informatie over Buurtkracht? Volg Buurtkracht op Facebook of check de website http://www.buurtkracht.nu. Houd ook de brievenbus in de gaten. Medio juli verschijnt de huis-aan-huiskrant van Buurtkracht.

Contactgegevens

Adresgegevens

Fascinatio Boulevard 1148
2909 VA Capelle a/d IJssel

Bereikbaarheid

Ma t/m vr 08.00 - 20.00 uur
Za 09.00 - 17.00 uur
© 2018 Fascinatio. Alle rechten voorbehouden.