Skip to main content
Goed [yl_site_name]

Faciliteiten

Fascinatio mag dan de kleinste wijk van Capelle aan den IJssel zijn maar dat betekent zeker niet dat zij onvoldoende faciliteiten heeft.

Fascinatio, de architectonisch prachtig aangelegde sprookjeswijk met bedrijvenkavels rondom groeit snel uit van een klein buurtschap met ruim 3.000 inwoners naar een wijk met mogelijk meer dan 4.500 inwoners. In de bedrijvenrand Fascinatio Boulevard/Bahialaan Brainpark III zijn aan de Capelse zijde ook nog eens 1.965 personeelsleden geregistreerd (2018). Binnen de drukke Metropoolregio Rotterdam-Den Haag is het heerlijk vertoeven op het woonwerkeiland Fascinatio, dat vernoemd is naar de gelijknamige boekwerken van Tom Manders jr., van waaruit de straatnamen geput zijn. Unieke vormen van kunstbrugbouwwerken zijn hier te vinden. Twee metrostations, ’s werelds eerste autonome ParcShuttlebussen, diverse speelvoorzieningen, ontsluitingswegen naar winkelcentra en de snelweg dragen bij aan een goede infrastructuur.

Opvallend: in 2020 is zo’n 40% van de inwoners jonger dan 20 jaar!

De vrijwilligers van het WOP DB en de nieuwe buurtgroep geven samen met de stadspartners richting aan de wijkopgaven, die zich richten op onder meer Parkeren & Verkeer, Aanpak Verduurzaming, Hittestress, Stadslandbouw & Vergroening, Jeugd & Jongeren plus Ontmoeting/Eenzaamheidbestrijding & Optimalisering Huis van de Wijk.

Vrijwilligers in alle vormen en leeftijden zijn van harte welkom om de eigen buurt op een gezellige wijze nog meer tot bloei te laten komen. Binnen Capelle aan den IJssel staat Fascinatio bekend om haar opbouwende vindingrijkheid en activistische inzet, zoals bij de actuele discussies over wellicht een derde bomenplantactie, IMPact Plus – MIRT 2de oeververbinding, onderzoek bouwprocedure, start coöperatieve wijkwijngaard Sjatoo 010 en het binnenhengelen van kunstenaar Daan Botlek. Centraal in de wijk staat de goed bezochte supermarkt Boon’s Dagmarkt (alle dagen geopend).

In het fraaie binnenwijkse Multi Functioneel Centrum (MFC) zijn gehuisvest De IJsselKids – De Toverburcht (peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang), basisschool De Vijfster en basisschool De Wonderwind; ook is er een leuke gymzaal met tal van activiteiten, ook voor wijkbewoners te huur (raadpleeg hiervoor de website van Sportief Capelle).

In het ProHuis/’t Goeie Huys aan de buitenwijkse Fascinatio Boulevard 466 e.v. zijn zoal gehuisvest het Huis van de Wijk (voor wijkactiviteiten en vragen via mail, basisschool De Ontmoeting/Port of Holland, kinderdagopvang Royal Kids en The School of Music.

In het bedrijvengebouw Gezondheid Onder Eén Dak (GOED) aan de Fascinatio Boulevard 1.000+ zijn onder meer gehuisvest huisartsen, (sport)BSO, tandarts, mondhygiënist, sportscholen, apotheker, fysiotherapeut, logopedist en gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten.

in de wijk bevinden zich 11 AED’s, bekijk hier de kaart met de locaties.