YARDSALE OP ZATERDAGMIDDAG 17 JUNI VAN 13-16 UUR

yardsale 2023

Wanneer: zaterdag 17 juni Yard sale en kleedjesmarkt op het Solisplein

Een traditie wordt in ere hersteld: op 17 juni organiseren de Buurtgroep en het WOP weer een Yard Sale in Fascinatio, dit jaar aangevuld met een kleedjesmarkt en leuke activiteiten voor kinderen. Geef je zo snel mogelijk op via buurtgroepfascinatio@gmail.com want het gaat alleen maar door als er voldoende mensen mee willen doen! Tenminste 40 deelnemende voortuinen moet lukken in onze wijk!

Kids zijn van harte welkom met verkoop vanaf hun kleedje op het Solisplein.

Waar: yardsale door de gehele wijk (er komt een kaartje met deelnemende huizen) en kramen, kleedjesmarkt en kinderactiviteiten op en rond het Solisplein.

Wat: Ruim je zolder en je schuur op en zet alles wat je kwijt wilt op 17 juni in je voortuin. Wij zorgen er voor dat er een kaartje komt waarop alle deelnemende huizen staan, zo kan iedereen tussen 13:00 en 16:00 langs de huizen gaan om leuke tweedehands spullen te kopen. Voor volwassen wijkbewoners die in een flat wonen of die liever centraal hun spullen aanbieden zijn er 10 (gratis) kramen beschikbaar op het Solisplein. De kramen zijn niet bedoeld voor handelaren of commerciële doeleinden.

Kinderen die hun speelgoed of oude kleren willen verkopen mogen hun kleedjes neerleggen op het Solisplein en vanaf daar hun spulletjes verkopen. We zijn druk bezig om leuke activiteiten te bedenken voor de kinderen rondom het Solisplein, mogelijk lukt het om een treintje voor kinderen rond te laten rijden.

Graag aanmelden voor iedereen die mee wil doen met de Yardsale, een kraampje wil of zijn kleedje willen neerleggen op het Solisplein. Geef je op via buurtgroepfascinatio@gmail.com onder vermelding van je naam en adres en laat weten of je een kraam wilt met of zonder stroom. Dan zorgen wij ervoor dat je huis op het verkoopkaartje komt te staan.

We hopen op veel kleedjes op het Solisplein en voor de kramen geldt: wie zich het eerst aanmeldt heeft een kraam.

FASCINATIO DOET DE LICHTEN UIT, NIEUWS VAN DE GREEN BUSINESSCLUB FASCINATIO

De Green Businessclub Fascinatio heeft de aftrap gegeven voor het project “Fascinatio doet de lichten uit”.

25% n soms zelfs meer van alle energie wordt in kantoorpanden verbruikt buiten werktijd. De bedrijven in Fascinatio slaan de handen ineen om dit slim en drastisch aan te pakken.

Check de website van de Green BusinessClub Fascinatio voor het laatste nieuws en overige projecten van de GBC Fascinatio en de landelijke organisatie.

Bedrijven kunnen zich aanmelden via de scan.

WOP FASCINATIO Kort overzicht bijeenkomst van 8 maart 2023 in afwachting van notulen

WOP dd. 8 maart 2023 een kort overzicht. Het volledige verslag is nog in de maak en verschijnt later op de website.

Wijkagent doet verslag van recente gebeurtenissen

Landschapsarchitect Kees Ykema presenteert de stand van zaken omtrent de ontwikkeling Groene parkrand. Er is nog geen toestemming van de Gemeente Rotterdam voor het grondgebruik langs het metrotraject. Wat invulling groene parkrand betreft heeft de werkgroep Groene Parkrand prioriteiten aangegeven als Stadslandbouw, natuurspeelplaats, plukbos, plukfruitbomen, trimbaantjes, vuurplaats, blote voetenpad. Beroep op politiek om geld voor aanleg groene parkrand mogelijk te maken

Het Capels maaibeleid is in transitie. Komt op de WOP agenda.

OT Groen meldt actie fruitbomen in privé tuinen. OT Groen kijkt vooruit met punten als nieuw groen in bestaande plantvakken en toevoegen nieuwe plantvakken.

Green Businessclub Fascinatio stelt zich voor. Zij houdt zich bezig met toekomstig bestendige duurzaamheid en thema’s als mobiliteit, energie en klimaatadaptatie. Richt zich in de loop van het jaar op “zero waist” en duurzaamheidsprogramma’s opstellen. Huidige deelnemers van Weelde Shipping, Van Dorp, Daikin, TK elevators en Quion. Een groep studenten gaat een marketingachtig onderzoek uitvoeren om te zien welke bedrijven gevestigd zijn in Fascinatio. Bespreekbaar maken bedrijventerrein rond de woonwijk maar met verbinding met de woonwijk.

Zwerfvuilalarm Het is een landelijk probleem, je kunt er melding van maken bij 14010 en mijn gemeenteapp. Dan kan de gemeente er actie op inzetten. Een mooi idee is 1 of 2 keer per maand met een groep bewoners en mensen van de gemeente gezamenlijk door de straten om zwerfvuil te prikken. Prikkers kunnen gratis worden afgehaald bij de Gemeentewerf. Ook regelen dat prikkers in HvdW afgehaald kunnen worden.

Resultaten van de Knip binnen Rivium) zijn wel binnen maar nog niet echt bekend. Het risico van sluipverkeerdoor Kralingse Veer is meetbaar.

De verkeerssituatie rond Allsafe is besproken met werkgroep en de directie Allsafe. Verbeterpunten worden uitgevoerd.

Er zou nu nog geen sprake zijn van parkeeroverlast in de wijk. Vinger aan de pols houden.

Kavelontwikkelingen zie 23 03 08 Kavelontwikkelingen WOP 8 maart 2023 presentatie Bram Holleman

Kavel NK1 Havensteder, o.a. het WOP DB heeft een zienswijze ingediend die inmiddels is beantwoord.

Kavel 2 K1 staat op pauze. Geen ontwikkelingen

Kavel studentenhuisvesting: 2 zienswijzen ingediend en beantwoord. Op 13 april is er een raadsvergadering over de afgifte van een Verklaring van geen bedenkingen.

Verslag Buurtpreventie: Het vuilaanbod blijft een probleem. Bewoners bieden het vuil niet goed aan.

Capelse Stadswijngaard Sjatoo010

Je bent op een wandeling langs de zuidzijde van Fascinatio vast al eens langs wijngaard Sjatoo010 gelopen. In 2019 is de eerste druivenstok geplant en inmiddels is de wijngaard 1172 wijnstokken rijk! Met behulp van ca. 50 vrijwilligers uit Fascinatio, overig Capelle en omstreken onderhouden we de wijngaard en in 2022 is de eerste 325 kg druivenoogst naar Neerlands Wijnmakerij gebracht in Bentelo waar de wijnmakers een prachtige witte wijn maken van de Solarisdruiven die medio 2023 gebotteld zal worden. Neem eens een kijkje op de website van stichting Sjatoo010 en lees allerlei leuke weetjes over de wijngaard.

STADSCONFERENTIE WONEN bericht van de gemeente.

In het coalitieakkoord van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft het college uitgesproken graag met de stad in gesprek te willen om creatieve ideeën op te halen om de problemen op de woningmarkt op te lossen. Wij willen samen met Capellenaren, deskundigen uit het vakgebied en partners in de stad op zoek naar knelpunten en mogelijke oplossingen bij de uitdagingen in deze woningmarkt. Door verschillende ervaringen en ideeën met elkaar te delen komen we samen tot nieuwe inzichten!

De stadsconferentie vindt plaats op 8 maart, van 13:00-21:00 uur in de Bibliotheek aan den IJssel.

Voor de gesprekken in de avond is het de bedoeling dat geïnteresseerden zich opgeven via het formulier middels deze link

Contactgegevens

Adresgegevens

Huis van de Wijk Fascinatio
Fascinatio Boulevard 466
2909VA Capelle aan den IJssel
© 2023 Fascinatio.
Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Yorlinq.