Skip to main content

Werkzaamheden en afsluiting gedeelte van de Barckalaan op 1 december a.s.

Bericht van de Gemeente Capelle aan den IJssel

UPDATE

De aannemer heeft, in overleg met onze projectleider, besloten om de onderstaande werkzaamheden NIET uit te gaan voeren vanwege de verwachte weersomstandigheden. Anders dan stenen is asfalt gevoeliger voor temperaturen, regen, wind bij het aanbrengen. Om het gewenste resultaat te bereiken, is daarom besloten om de werkzaamheden uit te stellen tot het 1e of 2e kwartaal van 2024 (afhankelijk van de weersituatie dan).

De gemeente Capelle aan den IJssel laat onderhoud uitvoeren aan het asfalt van de Barckalaan tussen Fascinatio Boulevard en het Abram Rijckevorselplein. Dit gebeurt vrijdag 1december tussen 9.30 uur en 15.00 uur. Wat gaan we doen?

In het asfalt zijn stukken in slechte staat. Dit laten we herstellen. In het plaatje hieronder ziet u, in het rood, waar wij aan het werk zijn. Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vermeulengroep B.V. Bij slecht weer kan de aannemer het werk uitstellen. Wat betekent dit voor u? De Barckalaan is dicht tussen Fascinatio Boulevard en het Abram Rijckevorselplein. Een verkeersregelaar geeft u toegang tot de parkeerplaatsen van de bedrijven. We leiden het doorgaande verkeer om met omleidingsborden. Tijdens de werkzaamheden kunt u last hebben van lawaai door het weg halen en aanbrengen van het asfalt. De aannemer probeertuiteraard om voor zo min mogelijk overlast te zorgen.

Voor vragen en opmerkingen tijdens het werk, kunt u contact opnemen met de heer A. Goudriaan via telefoonnummer (010) – 284 8783 of met het klantcontactcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 14010.

SINTERKLAAS IN FASCINATIO

<

SINTERKLAASFEEST FASCINATIO 2 DECEMBER – meld je aan voor 25 november Ook dit jaar zal Sint en zijn Pieten Fascinatio niet stilletjes voorbijgaan!

Op zaterdag 2 december komt Sinterklaas en zijn Pieten langs in het Huis van de Wijk van 13:00-14:00. De kinderen gaan samen sinterklaasliedjes zingen, lachen met de Pieten en Sinterklaas welkom heten. Ook is er tijd om met Sinterklaas op de foto te gaan. Uiteraard heeft Sinterklaas voor elk kind een cadeautje meegenomen! Als ouders willen kunnen ze bij het Huis van de Wijk blijven, hou dan wel rekening met de kinderen neem achterin de ruimte plaats of wacht bij drukte even buiten.

Wat: Sinterklaas in het Huis van de Wijk Datum: zaterdag 2 december Tijd: inloop is van 1245-13:00 Sinterklaas 13:00-14:00 Voor wie: Kinderen van 3 t/m 10 jaar oud Waar: het Huis van de Wijk, Fascinatio Boulevard 466

Opgeven verplicht via buurtgroepfascinatio@gmail.com, deelnemen is gratis.

Opgeven is mogelijk tot 25 november, maar vol = vol. Vermeld de naam van het kind en de leeftijd. Zo kan Sinterklaas een leuk cadeautje uitkiezen. Wil je dat Sinterklaas iets speciaals tegen je kind zegt, of dat hij details weet die het extra speciaal maakt voor je kind? Geef dat dan ook door bij je aanmelding. Sinterklaas zal een paar kinderen extra in het zonnetje zetten.

WIJKVEILIGHEID FASCINATIO

De gemeente Capelle aan den IJssel wil per wijk en/of buurt veiligheidsagenda’s vaststellen. Dit zijn plannen waarin wij per wijk en/of buurt beschrijven wat wij daar op veiligheidsgebied de komende vier jaar willen bereiken. Deze plannen kunnen wij niet maken zonder uw stem! Wij horen heel graag uw wensen en ideeën om de veiligheid in uw buurt te verbeteren.

Heeft u een goed idee? Stuur dit dan naar buurtveiligheid@capelleaandenijssel.nl

Het kan bijvoorbeeld gaan om het verbeteren van verlichting bij een donkere plek of het melden van een gevaarlijk kruispunt bij u in de buurt. Of misschien vindt u het belangrijk om te weten hoe u zichzelf op internet beter kunt beveiligen tegen vormen van digitale delicten zoals cybercrime en digitale fraude? Zet in de e-mail in ieder geval uw idee en de wijk, buurt of straat waar het om gaat. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 december 2023. Uit alle reacties kiezen wij de ideeën die het beste bijdragen aan de veiligheid en ook financieel haalbaar zijn. De agenda’s worden begin 2024 op de website van de gemeente gepubliceerd.De gemeente Capelle aan den IJssel ziet uw reacties graag tegemoet!

WOENSDAG 1 NOVEMBER WOP BIJEENKOMST MET OM 19:00 UUR GRATIS BLOEMBOLLEN VOOR BEZOEKERS

AGENDA WOP FASCINATIO woensdag dd. 1 november 2023

Locatie: Huis van de Wijk Fascinatio , Fascinatio Boulevard 466

Vanaf 19:00 uur staat het gemeenteteam “Hart voor Buitenruimte “op het plein voor het Huis van de Wijk met koffie, thee en wat lekkers om u te verwelkomen en aandacht te vragen voor het Programma Buitenruimte. Dat zullen zij verder in de vergadering presenteren. Zij delen bloembollen uit aan de bezoekers.

20:00 uur start de WOP vergadering met oa:

Programma Buitenruimte wat betekent het voor de wijk? / presentatie Linde Nouwens

Wijkveiligheidsagenda / presentatie Frank van Boven

Wijkontwikkelingen / projectleider Bram Holleman

Opgaveteam (OT) Groen / ontwikkelingen

Opgaveteam (OT) Mobiliteit / ontwikkelingen

Buurtpreventieteam /bevindingen (kort)

Activiteiten / Buurtgroep

Laat u informeren over de ontwikkelingen in de wijk Fascinatio en misschien heeft u zelf een goed idee wat u wilt inbrengen bij de onderwerpen die op de agenda staan. U bent van harte welkom!

VAN CAPPELLENFESTIVAL

VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats, dat georganiseerd wordt door de vrijwilligers van het Van Cappellenhuis met financiële steun van o.a. het WOP-Middelwatering.

Hieronder volgt in het kort wat er op het programma staat, maar het is zeker aan te raden de website www.vancappellenhuis.nl/vancappellenfestival te raadplegen voor nadere informatie en het bestellen van kaarten.

• Van Cappellenhuis: drie dagen concerten met bijzonder succesvolle topmusici van de jonge generatie. • Dorpskerk: 11 november inloopconcerten met jong talent van de SKVR, het Codarts Lyceum en Hellendaal Instituut met solisten, ensembles en het Young Talent Orchestra. • “Lichtjestoer” naar drie locaties langs de IJssel voor een kort concertje. • Wijkpunt Torenhof: workshops “Maak je eigen muziekinstrument”. • Vier restaurants langs de IJssel: optredens met studenten lichte muziek van het Codarts Conservatorium. • Gemeentewerf: familievoorstelling 5+ Peter & de Draak + circus- en djembé workshop.

PIENTERE TUINEN PROJECT

Capelle aan den IJssel zoekt tuinbezitters. Doet u ook mee met het project Pientere Tuinen en helpt u zo mee onze gemeente groener en gezonder te maken

Capelle aan den IJssel heeft veel aandacht voor een gezonde leefomgeving. Er is aangetoond dat groen hier positief aan bijdraagt. Wij doen daarom mee aan het nieuwe project Pientere Tuinen die als doel heeft 10% meer groene tuinen te realiseren in Nederland. Met onze deelname aan het project willen wij stimuleren tuinen te vergroenen én onderzoek doen naar klimaataspecten, zoals hittestress en verdroging. Maar dat kunnen wij niet alleen. Wij zijn op zoek naar tuinbezitters binnen onze gemeente die hun steentje willen bijdragen en mee willen doen aan het project.

Als u meedoet aan Pientere Tuinen krijgt u gratis een compleet informatiepakket én een bodemsensor die u 3 jaar in uw tuin plaatst. Daarnaast vergt uw deelname weinig inspanning. De bodemsensor verzamelt data over de temperatuur en vochtigheid van de bodem (er worden geen persoonlijke gegevens verzameld). Deze gegevens worden gebruikt voor meerjarig onderzoek en ze helpen om betere voorlichting en tuintips te geven. Als u meedoet, kunt u zelf alle gegevens inzien op “Mijn Pientere Tuin” en krijgt u informatie en tips die toegesneden zijn op uw tuin. Helpt u mee om Capelle aan den IJssel groener en gezonder te maken? Kijk voor meer informatie op www.pienteretuinen.nl.