Skip to main content

Veilig de zomer door

| Audrey Zielinski |
De zomervakantie staat voor veel bewoners van onze wijk voor deur. Helaas gaat het inbraakgilde niet op vakantie en zijn de woningen in deze periode juist een doelwit.

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken? Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:

• Op vakantie? Licht de buren in
. Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle planten op 1 tafel – dit maakt zichtbaar dat u met vakantie bent), de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen.

• Dagje weg? Deur op slot! Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u boven bent, men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

• Bel 112 bij verdachte situaties
. Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

In de wijk hebben helaas nog steeds veel woningen geen licht in het achterpad en bij de voordeur!!

Kijk hier voor meer tips en adviezen.

Het WOP Fascinatio wenst u een fijne zomervakantie.