Skip to main content

GLASVEZELNIEUWS

Hierboven een plaatje met het traject van de boring (rode lijn).

Tijdens een WOP-avond is gevraagd naar de stand van zaken over de ingebruikname van het glasvezelnetwerk in Fascinatio. Op dat moment was de situatie dat er eerst nog een verbinding onder de Abram van Rijckevorselweg gelegd moet worden voor het signaal.Intussen is er glasvezelnieuws:

Op maandag 22 t/m dinsdag 23 april 2024 is een gestuurde boring gepland om te worden uitgevoerd aan de Onacklaan van Fascinatio.

Een gestuurde boring is een boring waarbij kabels en leidingen worden aangelegd in de grond, zonder dat er sprake is van een open geul. Dit gebeurt door middel van een boorkop die door computers wordt bestuurd over een traject vanuit een intrede punt naar een uittrede punt. Nadat de buis is aangebracht moeten de kabels er in geblazen en gelast worden. De verwachting is dat dit tot eind juni 2024 gaat duren.Daarna kan de aannemer Volker Wessel Telecom in opdracht van Open Dutch Fiber de huisaansluitingen gaan maken voor de wijk Fascinatio.

Voor vragen over de aanleg van de boring en het glasvezelnetwerk kan contact opgenomen worden door een mail te sturen naar info@opendutchfiber.nl of te bellen naar 088 1633 633. Bekijk ook de veel gestelde vragen op opendutchfiber.nl. De bewoners bij de boring worden apart met een brief geïnformeerd door de aannemer.