Skip to main content
Kunstplan Fascinatio in samenwerking met Mothership

Kunstplan Fascinatio in samenwerking met Mothership

Kunstplan Fascinatio

De gemeente, het wijkbestuur en Mothership (onder meer bekend van het Muizengaatje metrostation Kralingsezoom en De Markthal) hebben na raadpleging van en na twee sessies met de wijkbewoners ervoor gekozen om uit de voorgedragen kunstenaars topkunstenaar Daan Botlek de ‘semi-openbare’ kasten en kastjes van/voor kabel, KPN, STEDIN, ENECO, DWL, stadsverwarming, corporatie, gemeente, HHSK en bijvoorbeeld DUNEA positief, vrolijk te laten faceliften. Veel van deze kasten zijn een ergernis: zien er verloederd uit, vormen een visueel sta-in-de-weg door lelijke graffiti’s.

De komende maanden komt dit plan in uitvoering. Iedereen is hier razend enthousiast over. Het betreft in heel de wijk zo’n 60 objecten. Na opknappen met verwonderende, kenmerkende menselijke poppetjes worden alle objecten meegenomen in de kunstapp, zoals deze al beschikbaar is voor de wijk. 60 verschillende kunstwerken, dat elk een verbeelding weergeeft, een eigen verhaal. Te veel om op een dag te bewandelen. Zo afwisselend dat het altijd even de aandacht zal blijven trekken.

Men gaat ervan uit dat alle toegangsdeuren van deze kasten en kastjes voor openbaar en nutsonderhoudsgebruik zijn. ’t kan zijn dat een enkel lid van een VvE hier wellicht anders over denkt. Daarom heeft het wijkbestuur bij monde van het WOP, uw wijkoverlegplatform, verzocht de mogelijke VvE-woningbezitters te attenderen op deze prachtige, unieke upgrading. Heeft u hier nog vragen over? U kan contact opnemen met uw buurtcoach via n.metz@welzijncapelle.nu of via uw gebiedsregisseur Werner Kasten 06 51 52 63 94. Andere mensen binnen de gemeente nodig? Bel dan 14 010. Kijk ook eens op www.capelsewijken.nl.

Het idee is verder om per opgeleverd buurtschap een gezellig koffiemoment met de flat-, straat- of hofjesbewoners te benoemen.

Zelf nog ideeën? Kom naar de WOP-bijeenkomsten, kijk eens op www.MaakCapelle.nl of wordt vrijwilliger bij buurtgroep Wonderwereld.