Skip to main content
Buitenplant asiel bij de stadslandbouw

Buitenplant asiel bij de stadslandbouw

Momenteel zijn de initiatiefnemers van het WOP in de laatste fase van het inrichten van dit unieke project! De formele opening met de gemeente is gezien de huidige omstandigheden nog even onduidelijk, maar het buitenplant asiel is inmiddels wel geopend.

Het gebied is klaar gemaakt en de eerste kleine buitenplanten staan er al en het buitenplant asiel is dus op zoek naar ‘echte’ buitenplanten.

“Het eerste Capelse buitenplant asiel is geopend. Dit betekent dat geen enkele gezonde buitenplant in Fascinatio meer hoeft te worden afgevoerd. Er is nu een beter alternatief namelijk herplanten, zodat de groenvoorziening in Fascinatio intact blijft, lichten de initiatiefnemers George Westerbeek en Marco ’t Hoen van het WOP Fascinatio toe”.

“Daarnaast blijkt het een mooie gewaarwording, dat je na plaatsing nog regelmatig langs ‘jouw’ buitenplant kunt lopen of fietsen. Zo hoef je dus geen afscheid te nemen van een mooie plant, die jaren bij je in de tuin of straat heeft gestaan, en dat is zowel leuk als goed”.

Alle particulieren, bedrijven en instellingen in Fascinatio, die om wat voor reden dan ook van één of meerdere buitenplanten af willen, kunnen deze per direct plaatsen in het asiel bij de Stadslandbouw vlakbij het fietspad naar Kralingse Zoom.

Het buitenplant asiel is een interactief burgerinitiatief, wat betekent dat je zelf je plant mag komen brengen en planten. Alle gezonde buiten planten, klein en groot, zijn welkom en het is de bedoeling dat een plant tenminste twee jaar blijft staan. Met andere woorden, vanaf midden 2022 kunnen er ook weer planten uit het asiel gehaald worden om elders geplant te worden in Fascinatio.

Iedereen, die een buitenplant wil planten in het asiel, wordt gevraagd een mail te sturen naar info@fascinatio.nl, zodat er een afspraak gemaakt kan worden en worden afgestemd waar de plant geplaatst moet worden.