Skip to main content
Wat wil ik in mijn nieuwe buurtcentrum doen?

Wat wil ik in mijn nieuwe buurtcentrum doen?

| Audrey Zielinski |
Beste toekomstige buurtcentrumgebruikers,

Kom je aanstaande donderdagavond even langs?

Dit jaar nog wordt het nieuwe buurtcentrum geopend. Een groot feest. Mooi gebouw op een goede zichtlocatie. Twee verdiepingen, een keuken/bar, verschillende kamertjes, een geluidsstudio, pc’s, gameroom en nog veel meer.

Doordeweeks zijn tot ca. 16.00 uur de wijkprofessionals actief met hun inloopspreekuren of met een belangrijke praktijk voor onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar na ca. 16.00 uur gaat er programmering komen vol leuk activiteiten voor jong en oud.

Graag inventariseren we nu de behoefte. Wat zijn de wensen? Welke activiteit wil jij? Of is gewoon chillen al voldoende?

Zijn er nieuwe vrijwilligers om soms hand en spandiensten te verlenen? Of wil je een cursus of iets anders leuks verzorgen? Zijn er jongeren die een kinderclub willen begeleiden? Komt er een meiden- of gameclub? Daar kun je invloed op uitoefenen.

Zin in taallessen of global learning (Japans en de Japanse cultuur)? Weight watchers? Samen bakken en koken met de Chef? Zondagmiddag naar voetbal en Max Verstappen kijken? Schilderen? Darten? Poolen? Nailing? Live muziek? Soireé de poêt?

Huiswerkbegeleiding, Repair Café, bijlessen, wegwijs worden in die moeilijke digitale wereld? Geholpen worden bij het instellen van je I-pad of mobiele telefoon, studeren? Verzamelplek voor wandel- en hardloopgroepen? Barcommissie?

Kinderdisco, jongerenavond, culinaire momenten? Gratis juridische en financiële adviezen? Babyclub?

Ideeën voor bij de opening? Alle input en steun kan gebruikt worden.

Kortom, kom donderdagavond 2 augustus even buurten en vertel waar jij zin in hebt. Waar behoefte aan is. Wat aangeschaft moet worden. dan gaan we samen kijken of dat in een leuk programma past.

Gezellig, tot dan in het buurcentrum vanaf 19.30 uur.

Novita Metz, buurtcoach (n.metz@welzijncapelle.nu) & Werner Kasten, gebiedsregisseur (06 51 52 63 94)