Skip to main content

Week van de Duurzaamheid

Tijd voor nieuwe energie! Week van de Duurzaamheid van 9 t/m 14 oktober Ook dit jaar organiseert de Gemeente de Week van de Duurzaamheid! Van 9 tot en met 14 oktober vinden verschillende duurzame activiteiten plaats in Capelle aan den IJssel, voor jong en oud.

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk alle activiteiten met inschrijfformulieren op https://www.duurzaamcapelle.nl/agenda/

Tijd voor nieuwe energie!

Het overkoepelende thema van de week is dit jaar ‘Tijd voor nieuwe energie’. Zo kunnen alle Capellenaren, iedere dag van deze week, gratis ledlampen ophalen op verschillende locaties als zij een gloeilamp inleveren. Het Energieloket op het Amnestyplein is deze week iedere middag open, maar gaat ook diverse wijken in met ‘Energieloket on tour’. Capellenaren kunnen daar speeddaten met een energiecoach. Wandel, leer en geniet tijdens de groene natuurwandeling in het Schollebos. Kom voor informatie naar de Duurzaamheidsmarkt op donderdag. Voor VvE’s die willen verduurzamen is er een avondprogramma.

Natuurlijk zijn er ook veel andere duurzame activiteiten zoals een informatieavond van het Energie Collectief Capelle over toekomstige warmteoplossingen. U krijgt alle tips om makkelijk energie te besparen. Ondernemers kunnen zich aansluiten bij de rondleiding en netwerklunch bij de Green Business Club in Fascinatio. Ook is er weer een rondleiding op het Afvalbrengstation en bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Aan de jonge Capellenaartjes is ook gedacht: zij kunnen bijenhotels knutselen en zaadbommetjes maken bij kinderboerderij Klaverweide.