Skip to main content
Welzijn Capelle Corona hulplijn 010-7074900

Welzijn Capelle Corona hulplijn 010-7074900

Wat betekent dit voor de dienstverlening van Welzijn Capelle?

Vanwege het welzijn van bewoners, onze vrijwilligers en personeel nemen we deze maatregelen:

Telefonisch bereikbaar Welzijn Capelle blijft telefonisch bereikbaar voor alle vragen om hulp en ondersteuning van Capellenaren. Bel 010 – 707 49 00 (werkdagen van 9.00 – 16.00 uur) of mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu, ook voor een luisterend oor. Bel ook als u zich zorgen maakt om iemand in uw nabijheid: dan kunnen wij met u meedenken en zoeken naar oplossingen.

Voorzieningen gesloten tot en met 5 april Alle Huizen van de Wijk, de KinderLabs in Schollevaar en Middelwatering, de wijkwinkels (inclusief Schollevaar), de jongerenvoorzieningen en CAPSLOC zijn tot en met 5 april gesloten. Alle activiteiten die hier in deze periode gepland waren, zijn geannuleerd tot 1 juni.

Geen huisbezoeken Tot en met 5 april leggen de medewerkers van Welzijn Capelle (zoals maatschappelijk werkers, buurtcoaches, cliëntondersteuners en mantelzorgondersteuners) geen huisbezoeken af. Ze zijn wel telefonisch beschikbaar voor hun cliënten. Bij spoed- of noodsituaties wordt per keer bekeken welke vorm van contact of ondersteuning nodig en mogelijk is.

Tijdelijk vrijwilligerswerk i.v.m. corona Wilt u vanwege de corona-uitbraak graag iets doen voor uw buurtgenoten? Bijvoorbeeld boodschappen, de hond uitlaten of een mantelzorger ondersteunen? Fijn! Kijk dan op www.capelledoet.nl/vacatures en meld u aan. Of bel naar het Vrijwilligersinformatiepunt, 010 – 264 02 20.

Intensievere samenwerking Voedselbank Capelle; uitbreiding boodschappendienst Welzijn Capelle en de Voedselbank intensiveren hun samenwerking de komende twee maanden. Daardoor hebben kwetsbare Capellenaren voldoende eten en andere noodzakelijke spullen in huis, ook voor hun huisdieren. Mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen en niemand hebben die dit voor ze doet, kunnen bellen naar bovenstaand telefoonnummer voor hulp. De Voedselbank stelt dan met Welzijn Capelle een pakket samen en bezorgt dat op de vrijdagen. Mocht het t.z.t. nodig blijken, dan is deze dienstverlening ook op andere dagen mogelijk

Deze maatregelen gelden tot ten minste 6 april 2020. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Lees de brief met belangrijke informatie