Skip to main content
Werkzaamheden aan de Fascinatio Boulevard

Werkzaamheden aan de Fascinatio Boulevard

Parkshuttle tijdelijk buiten dienst

Met ingang van 20 maart a.s. wordt zichtbaar een start gemaakt met de ambitie om van Rivium Businesspark een knooppunt van innovatief vervoer te maken. Vanaf deze datum vinden er gedurende zes tot acht weken werkzaamheden plaats aan de baan van de Parkshuttle. De Parkshuttle kan daarom in deze periode niet rijden. Er worden pendelbussen ingezet als vervangend vervoer vanaf metrostation Capelsebrug naar het bedrijventerrein Rivium.

De werkzaamheden aan de baan van de Parkshuttle zijn onderdeel van de verlenging door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) van de concessie van Connexxion tot eind 2018. Gemeente Capelle heeft met deze verlenging, samen met de ontwikkelaar van de Parkshuttle 2getthere, de ambitie geuit om het huidige systeem te vernieuwen, de route uit te breiden en de Parkshuttle ook over de openbare weg te laten rijden. Daarmee hebben 2getthere en gemeente Capelle een wereldprimeur: dit wordt het eerste systeem op de openbare weg waarbij geen safety driver of steward in het voertuig aanwezig is.

Wethouder Verkeer en Vervoer Dick van Sluis is ontzettend blij met de investering. “Onze ambitie is om van Rivium Businesspark een knooppunt van innovatief vervoer te maken. De route van de Parkshuttle wordt doorgetrokken naar de voet van de Van Brienenoordbrug en moet daar een aansluiting krijgen op de waterbus. We verkennen ook de mogelijkheden om op korte termijn de Parkshuttle naar de Erasmus Universiteit door te laten rijden. Door deze uitbreiding van de route en de aansluiting op vervoer over water verwachten we een flinke groei in het aantal passagiers, dat op dit moment dagelijks al ruim 2.400 reizigers vervoert.”

Reisadvies

Helaas brengen de werkzaamheden enige overlast mee voor gebruikers en omwonenden van de Parkshuttle. Bewoners van de wijk Fascinatio die gebruik maken van de Parkshuttle worden geadviseerd om lopend naar metrostation Kralingse Zoom of richting Rivium te gaan. De tijdelijke pendelbus rijdt vanaf Capelsebrug rechtstreeks naar Rivium via de aangegeven tijdelijke haltes. De ritprijs blijft hetzelfde.

Fascinatio Boulevard afgesloten

In verband met de werkzaamheden wordt de rijbaan Fascinatio Boulevard tijdelijk afgesloten voor het verkeer van maandag 20 tot vrijdag 31 maart en van dinsdag 18 tot vrijdag 21 april. Het verkeer wordt via borden richting alternatieve route verwezen om de panden aan de Fascinatio Boulevard en Bahialaan te kunnen bereiken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie ook op de website van Connexxion http://www.connexxion.nlof op www.9292.nl. Voor meer informatie over de werkzaamheden aan de baan van de Parkshuttle kan contact worden opgenomen met Edwin van Vliet, telefoon 010 – 284 8675.