Skip to main content
Informatieavond ‘Ik ga scheiden, wat nu?’

Informatieavond ‘Ik ga scheiden, wat nu?’

Op woensdag 24 juni aanstaande organiseert Buurtkracht een interactieve informatieavond over echtscheiding voor inwoners van Capelle aan den IJssel. Diverse professionals zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Locatie is Meeuwensingel 1a, aanvang 18.30 uur. Aanmelden kan bij het VrijwilligersInformatiePunt van Buurtkracht, 010 – 264 02 20.

Corinne Seijbel is Sociaal Raadsvrouw bij Buurtkracht: ‘We merken bij Buurtkracht dat er heel veel behoefte is aan informatie over echtscheiding. Daarom is niet alleen een folder ontwikkeld, ook willen we door middel van informatieavonden tegemoet komen aan de behoefte op dit gebied.

Op 24 juni zijn advocaten en mediators aanwezig die informatie kunnen geven over de juridische aspecten van een scheiding. Maar ook een kinderpsycholoog, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Lotgenotencontact, Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk zijn aanwezig op deze bijeenkomst.

Informatieavond

De bijeenkomst zal plaatsvinden op de Meeuwensingel 1A te Capelle aan den IJssel in het gebouw van De Zellingen. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het programma zal om 19.00 uur beginnen en tot ongeveer 21.30 uur duren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Neem voor meer informatie contact op met Novita Metz van Buurtkracht, telefoonnummer 06 – 346 58 254.

Folder ‘Ik ga scheiden, wat nu?’

De folder ‘Ik ga scheiden, wat nu?’ is ontwikkeld door Buurtkracht om informatie te geven over hulpverlening en juridische en financiële zaken rondom een echtscheiding. “Vanuit de praktijk van het maatschappelijk werk merkten we dat hier heel veel behoefte aan is”, zegt Mariska Brands, maatschappelijk werker bij Buurtkracht.

In de ‘echtscheidingsfolder’ is informatie te vinden over juridische zaken, kosten van een advocaat, eventuele financiële tegemoetkoming, mogelijke voorzieningen, hulpverlening en andere zaken die van belang zijn bij een echtscheiding. De folder wordt verspreid onder zorg- en hulpverleners in Capelle aan den IJssel en is digitaal beschikbaar op www.buurtkracht.nu.

Voor verdere hulp, advies en ondersteuning kan men iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij het algemene spreekuur, via 010 – 707 49 00. Mailen kan naar amw@buurtkracht.nu.