Skip to main content

Le Tour de France komt langs!

Misschien had je al iets gehoord maar kon je het gewoon niet geloven… Het is toch écht waar. Le Tour de France komt deze zomer langs Fascinatio! In het kader van deze unieke situatie organiseren wij samen met diverse partners een aantal leuke thema evenementen.

1 juli: Capelse Wieleravond

Op woensdag 1 juli organiseert stichting Evenementen Rijnmond in de wijk Fascinatio van 18.00 – 22.00 uur een grote wieleravond. Dit om alvast in de stemming te komen voor de doorkomst van de Tour de France op zondagmiddag 5 juli a.s.

Een gezellig wielerspektakel voor alle Capellenaren. Groot en klein, bekend en onbekend, sportief en niet sportief. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau!

Er zijn verschillende onderdelen:

  • RABO Dikke bandenrace (verschillende leeftijdsgroepen)
  • Prominentenrace met bekende Capellenaren
  • Bedrijvenrace (bedrijven kunnen met teams van 3 personen inschrijven)
  • Partnerrace (ludieke ronde waarbij partners elkaar afwisselen)

Verkeersafsluiting woensdagavond 1 juli van 18.00 – 22.00 uur

De wijk en met name Fascinatio Boulevard wordt die avond voor de veiligheid geheel afgesloten voor het verkeer. Na een wielerronde van ca. 45 minuten wordt de afsluiting ongeveer een kwartier weer opengesteld voor verkeer en vervolgens weer afgesloten voor de volgende wielerronde.

3 juli: Kids on Wheels

Feestelijk rondje rond de wijk voor alle kids van Fascinatio. Het wordt super gezellig en er wordt zelfs muziek gedraaid! Houd de flyers en berichten in de gaten.

5 juli: Franse Food, Wine & Brocante markt

Met een gezellig terras met zicht op de Tourkaravaan, gezellige muziek, een zweefmolen en een kleine kinderboerderij. Gezellige Foodkramen, leuke snuisterijen en Brocante voor en door bewoners. Doe mee en huur een kraam! Aanmelden kan via ons contactformulier.

Algehele afsluiting Abram van Rijckevorselweg zondagmiddag 5 juli van 12.00 – 17.00 uur

Bereikbaarheid Fascinatio vooralsnog uitsluitend via de Rivium Boulevard en toegang via de afritten bij het Kralingseplein. Het definitieve verkeersplan wordt nog uitgebreid door de Gemeente gecommuniceerd.

Medio juni volgt meer informatie over de afsluitingen en de evenementen.