Skip to main content

Stadslandbouw Fascinatio

Op woensdag 7 januari jl. vond een informatieavond plaats over stadslandbouw in Fascinatio. Op de avond zelf kwamen zo’n 10 bewoners af. Naast bewoners was ook de ASVZ als organisatie vertegenwoordigd.

Bewoners kregen aan de hand van een PowerPointpresentatie uitleg van Werner Kasten, de gebiedsregisseur van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Locatie

De locatie voor deze stadslandsbouw zal zijn op de tijdelijk bestemde kavel aan de rechterzijde van het Fascinatio GOED-gebouw. Om de stadslandbouw goed op te zetten is een werkgroep/commissie van bewoners nodig. Een aantal aanwezigen gaf aan deel te willen nemen in de commissie; anderen willen in eerste instantie meedenken.

In verband met de tijdelijkheid van de tuintjes, de kwaliteit van de grond en het niet beroeren van deze egaal voorbelaste grond moet er worden gewerkt met ‘mobiliteitstuinbakken’ ofwel ‘getilde’ grond.

Ook interesse?

Bewoners kunnen gratis een perceeltje grond in gebruik krijgen aan de Fascinatio Boulevard om er zelf groente, fruit en bloemen op te verbouwen. Inmiddels doen al bijna twintig bewoners mee. Ook de basisscholen krijgen een stuk grond om te bewerken, net als zorginstelling ASVZ.

Er zijn nog enkele perceeltjes beschikbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met n.metz@buurtkracht.nu of via ons contactformulier.

Meer foto’s kun je vinden in ons fotoboek.