Skip to main content
Uitnodiging Opening Wijngaard Fascinatio 13/9

Uitnodiging Opening Wijngaard Fascinatio 13/9

Vanuit de interesse en liefde voor wijn ontstond bij een aantal bewoners uit Fascinatio het idee om een kleine wijngaard te starten. De hellingen langs Fascinatio zijn gericht op het zuiden/zuidwesten en geschikt voor wijnaanplant. Op hetzelfde moment wilde de gemeente Capelle aan den IJssel een plan opstellen om de entree vanuit Rotterdam via de Abram van Rijckevorselweg naar Capelle aan den IJssel te upgraden op een manier dat het voor ieder herkenbaar zou zijn dat men Capelle aan den IJssel inrijdt. (AVR project)

Twee initiatiefnemers, bewoners uit Fascinatio hebben het idee van de wijngaard langs de Abram van Rijckevorselweg ingebracht als onderdeel van de upgrade en herkenbaarheid van deze weg. Dat werd goed ontvangen en de eerste proefwijngaard werd gerealiseerd. De uiteindelijke wens is om drie percelen wijngaard te starten: de Oostgaard (vanaf skatepark richting Capelse Brug), de Midgaard ( ter hoogte van bedrijven Damen &Van Sluis, van Weelde shipping en Facet ) en de Westgaard (op het hoge talud tussen PWC en de people mover). Op 6 juli 2019 werd de eerste druivenstok geplant en inmiddels wennen 200 planten aan het terroir. Tijd om de opening van dit initiatief te vieren!

U bent dan ook van harte welkom op de feestelijke opening van de wijngaard op vrijdagmiddag 13 september 2019 van 16. 00 – 18.00 uur.

Pop/Jazz/Rockband SHOEBILLS zorgt voor eigentijdse muziek en de drankjes worden verzorgd door wijnkoperij Cees van Noord.